Wat doen wij?

Samen met jou kijken we wat er aan de hand is. En welke trends en ontwikkelingen we verwachten.
Doel: het maken en succesvol op de markt brengen van food-producten met méérwaarde. Voor verkoop aan bestaande en nieuwe afnemers. Via bestaande en nieuwe afzetkanalen. Planmatig en op een creatieve, pragmatische en effectieve manier. Terwijl we rekening houden met jouw budget.
Want: er is altijd meer uit te halen!

Wat kun je van mij verwachten?

Van mij kun je kennis en ervaring, een uitgebreid netwerk en een frisse blik van buitenaf verwachten.
Kennis en ervaring uit de foodservice markt (opgedaan bij Sligro en Van Hoeckel) en de retail-markt (Jumbo) . Maar ook gedetailleerde kennis van trends van consumenten en hoe de markt zich gedraagt. Dit aangevuld met ervaringen uit concrete projecten. Meer hierover kun je terugvinden op mijn LinkedIn-profiel.
In de jaren dat ik actief ben in de Nederlandse food-branche heb ik een groot netwerk opgebouwd. Hierdoor ik snel reageren op bepaalde vragen en heb ik ook snel inzicht in allerlei situaties.
Doordat ik als buitenstaander naar bedrijven kijk zie ik vaak (veel) meer dan mensen die in die bedrijven werken. Je kunt er op rekenen dat ik hier op een positieve en constructieve manier mee omga om verbeteringen voor te stellen en door te voeren.

Wat vinden mensen hier van?

“Willem kruipt in de huid van zijn klant, kent de markt en kan dat wat de klant eigenlijk voor ogen heeft vertalen in herkenbare, onderscheidende en vernieuwende Concepten en Producten. Eén Professionele Verademing, puur werkplezier, trendsettend.”
Louis Peperzak, raadgever

“Willem heeft ons de eerste maanden van 2020 enorm geholpen met de validatie van onze nieuwe plantaardige visproducten bij de Nederlandse Foodservice klanten. Op een plezierige, deskundige wijze is hij er in geslaagd om bij een 20 tal catering/ restaurant locaties proef sessies te organiseren die allemaal positief zijn verlopen. De opgedane kennis kunnen we in de toekomst goed gebruiken.”
Maiko van der Meer, CEO Novish B.V.

Wij kennen Willem Venemans sinds 2 jaar en naast de prettige manier van communiceren en omgaan waarderen wij Willem Venemans enorm in zijn inzet om ons bedrijf steeds kleine duwtjes te geven vooruit. Willem is een echte probleem zoeker en iemand die echt luistert en dat merken wij keer op keer, nadat wij een kans al zijn vergeten doordat dat even out-of-reach was door niet de juiste mensen of partijen te kennen, belt Willem altijd vanuit het niets om even te refereren naar een gesprek wat we ooit hebben gehad over probleem x, en stelt dan een oplossing voor. Mensen als Willem heb je gewoon nodig!
Aissa Zarioh, Chef Ali

Meer hierover weten? Kijk hier of stel je vraag via ons contactformulier.

Voorbeelden

Hieronder een paar voorbeelden van wat wij hebben gedaan. Onderstreepte items zijn nader toegelicht.
Slimmere rayonindeling * Vergroting levernauwkeurigheid handelsartikelen * Lijn persoonlijke beschermingsproducten opgezet * Compleet assortiment convenience-artikelen opgezet en geïntroduceerd * Automatisering rapportage verkoop-buitendienst * Marktintroducties buitenland (UK en D) * Betere opzet joint venture UK * Omzetvergroting dagverse producten * Foodwaste in vending beperken * Structureren en motiveren commerciële organisatie * Inzet chauffeurs bij verkoop-activiteiten * Biologische snoep-lijn opgezet * Strategie-bepaling leidt tot orde en succes * Verantwoorde “on-the-go” snacks *
Verbetering inzet schaars commercieel personeel * Marktintroductie met multimedia-inzet

Bij projecten met communicatie-vragen wordt samengewerkt met Dutch Food Creators.